Șeful Pentagonului discută a discutat cu România despre asistența acordată Ucrainei

26 4 F 5

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a discutat cu ministrul român al Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, în cadrul unei convorbiri telefonice, despre invazia Rusiei în Ucraina și despre coordonarea ulterioară a asistenței de securitate pentru Ucraina. Comunicarea a fost transmisă de Serviciul de presă al Pentagonului, informează UNN.

Se menționează că miniștrii și-au reafirmat angajamentul de nezdruncinat față de poporul ucrainean și au condamnat războiul ilegal al Rusiei.

De asemenea, Austin a recunoscut poziția României ca ancoră de stabilitate pe flancul estic al NATO și a mulțumit Bucureștiului pentru că a continuat să găzduiască forțele americane și aliate.

Ei au discutat, de asemenea, despre coordonarea în continuare a asistenței militare pentru Ucraina prin intermediul Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei și despre viitoarele întâlniri bilaterale.

Sprijinul militar pentru apărătorii ucraineni în cadrul noului pachet va fi trimis cât mai curând posibil. Acest lucru a fost declarat joi, 25 aprilie, de către şeful Statului Major Întrunit al SUA, generalul Charles C. Brown.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий