În regiunea Cernăuți sunt  aproximativ 200 de întreprinderi care cultivă mere

26 4 F 6

Regiunea Cernăuți produce cea mai mare cantitate de mere din Ucraina și este a patra regiune cu cel mai mare randament în pomicultură. Merele sunt exportate de aici în Europa, precum și în Orientul Mijlociu și în Extremul Orient, a declarat într-un comentariu pentru Audiovizualul public,  Myhailo Hmelevski, șeful Departamentului pentru politica de investiții și turism al Administrației Militare Regionale Cernăuţi.   Potrivit lui, producția de fructe și legume este una dintre cele mai atractive industrii din Bucovina atât pentru investitorii străini, cât și pentru cei interni. Acest lucru este facilitat de climatul regiunii și de legăturile de frontieră cu alte țări.

„Merele noastre sunt exportate în Franța, Indonezia, Malaiezia și Norvegia. Se vând foarte bine în Emiratele Arabe și în Orientul Mijlociu. Avem hub-uri de mere unde merele pot fi depozitate timp de trei ani. Există un astfel de hub în satul Nedoboivţi, unde aproximativ 70 de companii își depozitează merele”, remarcă Hmelevski.

Producţia de mere din regiunea Cernăuți constituie 12% din producția totală a Ucrainei. Potrivit lui Hmelevski, în regiunea Cernăuți sunt  aproximativ 200 de întreprinderi care cultivă mere. Aceste companii au capital străin din 28 de țări.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий