Serviciul ucrainean de informații a făcut rost de planul Kremlinului privind organizarea unei lovituri de stat în Moldova

9 02 2023 Ф 4

Această informație a fost transmisă imediat Președintelui Moldovei, Maia Sandu, a declarat astăzi la Bruxelles Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, luând cuvântul la ședința Consiliului European. „Recent am vorbit cu Președintele Moldovei, doamna Sandu, și i-am comunicat despre informația obținută de serviciul nostru: planul rus detaliat despre agravarea situației politice din Moldova”, a subliniat el. Potrivit lui Zelenski, documentele de care a făcut rost Serviciul ucrainean de informații au arătat cine, când și prin ce metode trebuie să destabilizeze situația în Moldova și să schimbe puterea în țară. „Nu știm dacă la Moscova a fost dat ordinul de a trece la realizarea acestui plan împotriva Moldovei. Dar am văzut de ce se pregăteau ei. Am aflat din această informație anume ceea ce au încercat să facă împotriva Ucrainei, împotriva altor state, printre altele, și în Europa”, a spus Președintele ucrainean.

Autoritățile din Moldova nu ascund că așteaptă victoria Ucrainei în război, pentru a începe deocuparea Transnistriei. Chișinăul contează pe aceea că după înfrângerea în Ucraina Rusia își va retrage trupele din Transnistria. Președintele Moldovei, Maia Sandu, a declarat că Chișinăul nu are despre ce discuta cu agresorul. Ea nu vede posibilități pentru a menține cu Federația Rusă relații constructive din cauza invaziei la scară largă a Ucrainei. Moscova destul de transparent dă de înțeles că are anumite planuri față de Moldova. Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Moldova a căzut sub influența Occidentului, transmite UNIAN.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий