Sfat util. Aspirina – benefică pentru plante.  Ce se întâmplă dacă pui o aspirină mărunțită în vaza cu flori?

000 Acum aspirina-la-flori

Aspirina este un medicament care se ia, de cele mai multe ori, atunci când ai o durere de cap sau te confrunți cu o răceală. Puțini sunt cei care știu, însă, faptul că o aspirină mărunțită poate avea efecte „miraculoase” și pentru florile din vază. Acest truc ajută să se mențină sănătoase plantele.

Există un truc despre care nu multe persoane au auzit, până acum, referitor la modul în care să fie menținute vii florile din vază pentru o perioadă îndelungată. Utilizarea unei aspirine la un litru de apă aduce multe beneficii pentru plante.

În primul rând, aspirina conține acid acetilsalicilic, acesta fiind, de fapt, un analgezic și antipiretic cu ajutorul căruia durerea și febra scad. Însă, ce se întâmplă în cazul plantelor? De ce este indicat să pui o pastilă mărunțită în apa din vaza cu flori?

În cazul plantelor, aspirina are efect ca și apa de salcie. Acidul pe care îl conține pastila îmbunătățește sistemul imunitar al plantelor și vor putea rezista mai bine în fața dăunătorilor. Plantele se stropesc cu apă  cu aspirină sau se pot uda la rădăcină în perioada de creștere.

Florile din glastră vor putea rămâne „proaspete” pentru o perioadă mai lungă. Este important ca, înainte de a pune  florile în vază, să fie aspirina dizolvată în apă.

Acidul pe care aspirina îl conține va ajuta la reducerea producției de etilenă, astfel întârziind procesul de ofilire. De asemenea, se stopează și apariția mucegaiului.

De multe ori, aspirina este folosită și la recolte. De exemplu, plantele trebuie stropite o dată la trei săptămâni de-a lungul sezonului de creștere, pentru a fi sănătoase. Pentru aceasta se pune o pastilă de aspirină mărunţită  în 3 litri de apă şi se amestecă. (Cancan.ro)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий