Sfat util.  Cum să arăți mai tânără cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Close-up of baking soda in a glass jar. Bicarbonate of soda.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil și puternic, care poate fi folosit nu doar în bucătărie, ci și în îngrijirea pielii și a părului. Iată cum poate fi  folosit bicarbonatul de sodiu pentru a obține un aspect mai tânăr și mai strălucitor.

Tratament împotriva acneei.  Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a forma o pastă, apoi se aplică direct pe zonele afectate. Se lasă masca să acționeze timp de 10 minute și apoi se clătește cu apă călduță. Repetă acest tratament de două ori pe săptămână pentru a reduce inflamația și a preveni apariția coşurilor.

Albirea dinților și împrospătarea respirației.  Bicarbonatul de sodiu poate fi, de asemenea, folosit pentru a îmbunătăți aspectul dinților și a respirației. Se folosește bicarbonatul de sodiu în locul pastei de dinți de două ori pe săptămână. Se amestecă jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a forma o pastă, apoi folosește-o pentru a-ți spăla dinții așa cum ai face-o cu pasta de dinți obișnuită. De asemenea, se clătește gura cu o soluție de 50 ml de apă și jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a împrospăta respirația.

Îngrijirea tenului.  Dacă ai tenul uscat, poți adăuga bicarbonat de sodiu la săpunul cu care îți cureți fața pentru a obține o hidratare suplimentară. Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu săpunul obișnuit, apoi spală-ți fața cu această soluție. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la curățarea porilor și la eliminarea celulelor moarte, ceea ce poate duce la un aspect mai tânăr și mai strălucitor al pielii.

Îngrijirea părului. Bicarbonatul de sodiu poate fi, de asemenea, folosit ca un tratament natural pentru păr. O dată pe lună, poți folosi bicarbonat de sodiu ca o mască pentru păr pentru a curăța scalpul și părul în profunzime. Se amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă, apoi se aplică pe păr și se lasă să acționeze timp de câteva minute înainte de a clăti cu apă călduță.

Îngrijirea unghiilor. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la curățarea și îngrijirea unghiilor. Se amestecă o parte bicarbonat de sodiu cu trei părți apă pentru a forma o pastă, apoi folosește-o pentru a curăța fiecare unghie în parte. Această soluție poate ajuta la îndepărtarea reziduurilor de ojă și la prevenirea aspectului îngălbenit al unghiilor.

Folosind câteva trucuri simple și la îndemână, poți să arăți cu mult mai tânără în doar câteva minute. Cu un singur pachet de bicarbonat de sodiu, poți să ai grijă de ten, păr, dinți și unghii. Deci, bicarbonatul de sodiu este un ingredient minunat pentru îngrijirea ta personală. (Pergamentul Speranţei)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий