Asistența americană pentru Ucraina a fost suspendată până când Congresul va aproba noi fonduri

National Security Council spokesman John Kirby speaks during the daily briefing at the White House in Washington, Wednesday, Oct. 26, 2022. (AP Photo/Susan Walsh)

Coordonatorul Consiliului Național de Securitate, John Kirby, a declarat că asistența americană pentru Ucraina a fost suspendată până când Congresul va aproba noi fonduri. Oficialul a declarat aceasta  în timpul unui briefing la Casa Albă, la 11 ianuarie. Potrivit lui, Statele Unite au oferit ultimul pachet de ajutor militar pentru care au avut suficienți bani. Este vorba despre un pachet de ajutor de 250 de milioane de dolari anunțat la 27 decembrie 2023. „Asistența pe care o acordăm Ucrainei a încetat acum. Iar atacurile desfășurate de ruși nu fac decât să se intensifice. Și s-a spus la începutul acestei săptămâni că ei folosesc rachete balistice nord-coreene pentru a-și face treaba murdară”, a declarat Kirby.

La începutul lunii ianuarie 2024, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat că SUA nu vor sprijini finanțarea militară a Ucrainei la nivelul din 2022 și 2023, deoarece își vede obiectivul într-un mod diferit. El a precizat că scopul era de a ajuta Ucraina să se pună pe picioare și să construiască o bază militar-industrială, astfel încât guvernul ucrainean să poată finanța, produce și achiziționa arme pe cont propriu.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий