Sfat util.  Insecticid natural pentru flori. Ingrediente împotriva dăunătorilor

000 Acum Insecticid

Există  amestecuri pe care le putem prepara  acasă și care acționează ca un insecticid natural pentru flori. Aceste pesticide naturale sunt eficiente pentru a ajuta culturile  să scape de insectele dăunătoare, dar sunt suficient de sigure pentru a fi folosite în preajma familiei.  Insectele dăunătoare au potențialul de a transforma grădina într-un dezastru. Dar, este important  de reţinut că aceste insecticide „naturale”, preparate  în condiţii casnice,  la fel pot dăuna solului, grădinii sau persoanelor.  Și, bineînțeles, nu toate insectele sunt dăunătoare. Aplicarea fără discernământ a insecticidelor, în special a pesticidelor dure care afectează chiar și insectele benefice, poate avea un efect dăunător asupra ecosistemului local al grădinii.

Spray de ulei vegetal.  Un insecticid de casă făcut din ulei vegetal amestecat cu un săpun blând poate avea un efect devastator asupra anumitor insecte supărătoare, cum ar fi afidele, acarienii, tripsul etc.
Pentru a prepara un insecticid de bază în spray cu ulei, se amestecă o cană de ulei vegetal cu o lingură de săpun lichid (se acoperă şi se agită bine), iar apoi,  înainte de aplicare, adăugați două lingurițe de acest amestec de ulei şi săpun în spray cu un litru de apă, agitați bine și pulverizați direct pe suprafețele plantelor care sunt afectate de micii dăunători.  Uleiul îmbracă corpul insectelor, sufocându-le efectiv, deoarece blochează porii prin care respiră.

Spray cu săpun.  Un pesticid de casă foarte asemănător cu spray-ul cu ulei este spray-ul cu săpun, care este, de asemenea, eficient pentru a controla acarienii, afidele, muștele albe, gândacii și alte insecte mici și înfometate. Pentru a prepara acest insecticid,  amestecați o linguriță și jumătate de săpun lichid  blând cu un litru de apă și pulverizați amestecul direct pe suprafețele infectate ale plantelor. Un insecticid cu săpun funcționează într-un mod similar cu un pesticid  în spray cu ulei și poate fi aplicat după cum este necesar (deși se recomandă întotdeauna să nu se aplice în timpul zilei însorite și fierbinți, ci mai degrabă seara sau dimineața devreme).
Spray cu usturoi.  Usturoiul este bine cunoscut pentru aroma sa înțepătoare, iar acest miros puternic este cel care intră în joc atunci când este folosit ca insecticid natural. Pentru a face un spray cu usturoi, se iau două căciulii de usturoi (nu doar doi căței) și se fac piure într-un blender sau într-un robot de bucătărie cu o cantitate mică de apă. Se lasă amestecul să stea peste noapte, apoi se strecoară  într-un borcan de un litru, adăugând o jumătate de cană de ulei vegetal (opțional), o linguriță de săpun lichid blând și apă cât să umple borcanul. Se foloseşte  o ceașcă de acest amestec la un litru de apă și se pulverizează  abundent pe plantele infectate.

Spray cu ardei iute.  Spray-ul cu ardei iute este un excelent insectifug natural de casă care poate fi folosit pentru o varietate de dăunători diferiți. Se prepară din ardei iute proaspăt, fie din pulbere de ardei iute. Pentru a face un spray din pulbere de ardei iute, se amestecă o lingură de pulbere de chili cu un litru de apă și câteva picături de săpun lichid blând.  Acest amestec poate fi folosit cu toată puterea pe frunzele plantelor afectate. Pentru a face spray de ardei iuți proaspeți, se amestecă sau se face piure o jumătate de cană de ardei cu o cană de apă, apoi  se adaugă un litru de apă și se aduce  la fierbere. Se lasă să stea până se răcește, apoi se strecoară, se adaugă câteva picături de săpun lichid și se pulverizează plantele. (Libertatea)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий