Sfaturi pentru părinţi. Cum să convingi copilul să petreacă mai mult timp în natură

000 Acum copilul aer

În era tehnologiei, pe care toată lumea o resimte, poate fi dificil să convingi copilul să petreacă mai mult timp în natură, având la dispoziție atât de multe alte alternative, cum ar fi gadgeturile. Cu toate astea, e esențial să pui pe primul plan, întotdeauna, sănătatea fizică și mintală a copilului, care este direct proporțională cu timpul petrecut în aer liber. De la reducerea stresului și anxietății la îmbunătățirea stimei de sine și a creativității, natura îi oferă copilului o mulțime de oportunități pentru dezvoltarea sa, bucurându-se de mediul înconjurător.

Iată câteva trucuri care pot ajuta să convingi copilul să petreacă mai mult timp în natură.

* Fii un exemplu. Copiii sunt influențați de comportamentul părinților lor, iar dacă îi arăți celui mic că apreciezi timpul petrecut în natură și te bucuri de activitățile în aer liber, cu siguranță îl motivezi să facă același lucru.

* Planifică activități captivante. Organizează activități interesante și distractive în aer liber care să îl captiveze și să-l determine să le facă cu plăcere. De exemplu, puteți merge în excursii la munte, plimbări în pădure, în parcuri naturale sau chiar să organizați picnicuri într-un loc frumos.

* Transformă învățarea în aventură. Folosește natura ca pe un teren de joacă, care să-i ofere oportunitatea de a învăța lucruri noi. De exemplu, puteți identifica diferite plante și animale și să-l înveți lucruri interesante și utile despre ele în timp ce vă plimbați prin natură.

 * Implică-l în planificare. Implică copilul în planificarea activităților în aer liber și întreabă-l mereu ce i-ar plăcea să facă sau ce locuri ar dori să exploreze, iar apoi faceți aceste activități împreună. Astfel, el se va simți ascultat și nu va simți nicio presiune să facă ceva ce, de fapt, nu și-ar dori.

* Echipament potrivit. Asigură-te că cel mic are echipamentul potrivit pentru activitățile în aer liber, de la îmbrăcăminte adecvată la echipament de protecție, astfel încât să se bucure în siguranță de timpul petrecut în natură. În felul acesta, nici părinţii nu vor avea emoţii ori de câte ori se îndepărtează, pentru că a văzut ceva ce i-a atras atenția și vrea să vadă mai îndeaproape.

* Lasă-i libertatea să exploreze. Atunci când sunteți în natură oferă-i copilului libertatea de a explora și a se juca, pentru a descoperi de unul singur cât mai multe lucruri, și lasă-l să se murdărească, să se cațere pe copaci sau să se joace cu frunzele și pietrele.

Prin urmare, să petreceţi timp în natură alături de copil este o experiență minunată și benefică, atât pentru acesta, cât și pentru părinţi, care nu se compară cu nimic altceva. Prin aplicarea acestor sfaturi și creându-i un mediu pozitiv și captivant, îl veţi învăța cum să se bucure de frumusețea naturii și să se implice activ în activități în aer liber. (Click! Pentru femei)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий