Sfaturi utile. Cu ce trebuie unse borcanele înainte de a pune murăturile în ele

00 Borcane

La sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie, aproape toate legumele și fructele sunt prezente în cantități mari la pieţe şi în magazine, nemaivorbind de grădinile sătenilor. Au mai rămas doar câteva zile până la sosirea anotimpului de toamnă, iar gospodinele se pregătesc să umple cămara cu felurite  bunătăți pentru sezonul rece. Din această cămară nu au cum să lipsească murăturile. Însă pentru ca acestea să se primească perfect, extrem de importantă este pregătirea recipientelor în care vor fi conservate.

Borcanele se spală cu apă caldă și un produs special de spălat vase. Dacă murdăria persistă, se pune apă caldă și sare grunjoasă în  borcan, se închide, se agită bine, apoi se clăteşte tot cu apă caldă.

Când borcanele deja sunt curate şi uscate, în continuare se poate folosi un amestec special pentru ca murăturile să se primească foarte gustoase. Tot ceea ce trebuie să se facă este ca borcanele să fie unse cu acest amestec.

El se obține din usturoi, ulei și oțet (proporţiile după gust). Se amestecă foarte bine aceste trei ingrediente și se ung borcanele cu soluția obținută. Pentru aceasta se poate folosi o ustensilă specială. Astfel, pe timpul iernii, ne vom  bucura de niște murături aromate și crocante.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий