Sfaturi

febra-sau-supraincalzire-18374420

Digestie dificilă, stomac “deranjat”, balonare
febra-sau-supraincalzire-18374420* Înghiţiţi câţiva sâmburi de măsline;
* mestecaţi câteva frunze de mentă sau un vârf de cuţit de frunze de oregano;
* mestecaţi seminţe de chimen după fiecare masă;
* beţi o cană de ceai de mentă după masă;
* beţi câteva căni de ceai de rozmarin pe zi.
Febră
Spălaţi şi decojiţi un cartof mare, apoi tăiaţi-l în 3-4 felii groase. Aşezaţi feliile pe tâmple şi pe frunte şi fixaţi-le cu ajutorul unei eşarfe. În scurt timp, cartofii “trag” febra.

Încheieturi dureroase şi umflate (reumatism)
Se pune pe foc, într-un vas, sare de mare, până se încălzeşte. Când e foarte caldă, se toarnă în pungi mici, de pânză, care se pun pe locurile dureroase.
Răceală, gripă
Luaţi o lingură de coniac (grecii folosesc tsiporou, coniac de tescovină) şi amestecaţi-o cu o linguriţă de miere şi o jumătate de linguriţă praf de scorţişoară. Consumaţi preparatul de 3 ori pe zi, între mese, şi imediat răceala sau gripa vor da înapoi.
* Luaţi, de 3 ori pe zi, o jumătate de linguriţă de pudră de nucşoară, cu apă caldă.
Tuse, bronşită, pneumonie, pentru eliminarea mucozităţilor
Beţi ceai de oregano şi fenicul, pentru care aveţi nevoie de 2 linguri de frunze uscate de oregano mărunţite şi o jumătate de linguriţă de fructe de fenicul zdrobite. Peste ele se toarnă o cană de apă clocotită, şi se lasă la infuzat, cu vasul acoperit, 15 minute. Se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.
Diaree
Stoarceţi sucul unei lămâi într-un pahar. Preparaţi o cafea mică, turnaţi-o peste sucul de lămâie şi beţi.
Boli ale prostatei
Grecii considerau că cel puţin o roşie mâncată pe zi ar reduce riscul bărbaţilor de a face cancer la prostată sau alte boli ale acesteia.
Greaţă
Puneţi la prăjit o felie de pâine, până se rumeneşte. Răzuiţi bucăţile negre arse, într-un pahar cu apă (umplut a patra parte) şi beţi.

Afte, candidoză în gură la copii mici
Faceţi un ceai foarte concentrat de muşeţel şi tamponaţi în interiorul gurii cu tifon înmuiat în ceai, de mai multe ori pe zi, iar în cazul copiilor, după fiecare supt.

Добавить комментарий