Slujire întru afirmarea valorilor creștine

9 02 2023 F BLAGA (2)

La 9 februarie, când după Calendarul bisericesc pe stil vechi este praznicul Aducerii Moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur, își marchează jubileul de 55 de ani părintele-paroh al Bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din suburbia Roșa a Cernăuțiului, Ion Blaga. Părintele Ion Blaga slujește altarului din acest lăcaș de închinare și cetate a limbii române pe parcursul a 20 de ani. El s-a născut în localitatea Forosna din fostul raion Noua Suliță, într-o familie numeroasă cu unsprezece copii, familie cu mare credință în Dumnezeu. A devenit slujitor al altarului nu numai Ion, ci și frații săi Petru și Pavel.

Cu prilejul datei sale jubiliare, părintele Ion Blaga este omagiat la Biserica de la Roșa în prezența conducerii Eparhiei Cernăuțiului și Bucovinei a Bisericii Ortodoxe Ucrainene și a enoriașilor români din suburbiile Roșa și Roșa Stâncă.

Un mesaj de felicitare i-a adresat jubiliarului și administrația, colectivul pedagogic al Școlii medii nr.10. „Școala noastră se află în vecinătatea Bisericii din suburbia Roșa. La acest lăcaș sfânt, în zilele de odihnă și de  sărbători, vin să înalțe rugăciuni părinții elevilor noștri. Biserica și Școala de la Roșa au fost și sunt aproape din punct de vedere spiritual, îndeplinesc una și aceeași misiune – întărirea speranței omului în triumful binelui”, se subliniază în mesaj. Pedagogii Școlii de la Roșa îi urează părintelui-paroh Ion Blaga multă sănătate, pace,  servirea cu discernământ a altarului din „Casa lui Dumnezeu”. La mulți ani!

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий