Soțiile apărătorilor Mariupolului cer ajutorul lui Erdogan

16 05 2022 Ф 3

Soțiile și mamele apărătorilor din Mariupol îl roagă pe Președintele Turciei, Recep Erdogan, să-i salveze pe ucrainenii de la „Azovstal”, între care sunt militari, grăniceri, medici și civili.  Ei toți se află între viață și moarte. Despre aceasta au declarat soțiile apărătorilor ucraineni în timpul unui briefing la Istanbul, scrie „Obozrevatel”. Ele au subliniat că în fiecare minut, în timp ce durează această conferință de presă, oamenii mor blocați în subsolurile Uzinei „Azovstal”.

„Am venit să-l rugăm pe Președintele Erdogan să încerce să întreprindă încă  un alt act de umanitate — să salveze Mariupol … Nimeni, cu excepția Dumneavoastră, nu poate ajuta Mariupolul.  Considerăm că este încă o șansă, încă o posibilitate. Erdogan poate uni eforturile, antrena, bunăoară, China. Și aceasta va fi o dovadă că diplomația poate salva, în esență, elita Forțelor Armate ale Ucrainei”, a accentuat Olga, una dintre soții.

„Găsiți posibilitatea de a face „extracție”  și de a salva oameni care se află în asemenea condiții, pe care nimeni nici nu le poate imagina”, a chemat ea.

Soția unui alt militar, Natalia, a menționat că un astfel de act din partea lui Erdogan va fi demn de Premiul Nobel pentru Pace.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий