Statele Unite ale Americii nu au informații despre presupusa ofensivă ucraineană

15 04 2023 F 2

Associated Press notează că Ucraina nu a împărtășit planurile referitoare la o viitoare contraofensivă cu SUA din cauza îndoielilor cu privire la capacitatea Washingtonului de a păstra datele secrete. Prin urmare, scurgerea de documente secrete este puțin probabil să dăuneze Ucrainei pe câmpul de luptă.

Oficialii ucraineni și americani au declarat săptămâna curentă că doar Kievul cunoaște planurile de luptă și alte informații operative. Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a subliniat că „caracterul secret într-un domeniu de o importanță vitală – planurile Ucrainei pentru orice viitoare acțiune împotriva forțelor ruse – rămâne intact”. „Au un plan grozav… dar numai președintele Zelenski și conducerea sa știu cu adevărat toate detaliile acestui plan”, a spus el.

Vom menţiona că Biroul Federal de Investigații (FBI) l-a reținut pe Jack Teixeira, în vârstă de 21 de ani, în North Digton, Massachusetts, sub suspiciunea de implicare în scurgerea de informații secrete ale Ministerului Apărării al SUA.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий