Strămutarea – o formă a genocidului

27 04 2023 Ф 1

Rusia continuă o campanie deliberată de depopulare în teritoriile ocupate ale Ucrainei, pentru ca apoi acestea să fie populate cu rușii.

Despre aceasta se menționează într-un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), scrie „Dzerkalo tyjnia”.  Analiștii ISW se referă la declarația adjunctului ministrului Apărării al Ucrainei, Ganna Maliar, potrivit căreia Rusia încearcă să schimbe componența etnică a Ucrainei prin desfășurarea activă a strămutării la scară largă a oamenilor, în principal din regiunile sărace și îndepărtate ale Rusiei în Ucraina. Maliar a remarcat că cele mai intense acțiuni continuă în regiunea ocupată Lugansk și a remarcat că Rusia îi deportează forțat pe ucraineni pe teritoriul rusesc.

„Rusia poate spera că prin strămutarea rușilor pe teritoriile depopulate ale Ucrainei să integreze în continuare teritoriile ocupate în Rusia din punct de vedere social, administrativ, politic și economic, complicând astfel condițiile pentru reintegrarea acestor teritorii în Ucraina”, se subliniază în raportul ISW.

Anterior, ISW a evaluat că astfel de acțiuni echivalează cu o curățare etnică deliberată și reprezintă o încălcare clară a Convenției de la Geneva privind prevenirea și pedepsirea crimei de genocid.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий