SUA au un plan clar de acțiune în cazul folosirii de către Rusia a armei nucleare

26 09 2022 Ф 1

O astfel de declaraţie a făcut Secretarului de Stat american, Anthony Blinken, într-un interviu pentru CBSNews, citat de RBK-Ucraina.  „Am discutat foarte clar cu rușii în public și aparte pentru ca ei să înceteze să vorbească despre arme nucleare”, a spus oficialul. Întrebat dacă Casa Albă a fost în contact cu Kremlinul în legătură cu amenințarea cu război nuclear, Blinken a răspuns: „Da. Este foarte important ca Moscova să audă de la noi și să învețe de la noi că consecințele vor fi îngrozitoare. Le-am dat foarte clar de înţeles”.

Potrivit șefului Departamentului de Stat, „Putin are o cale clară de ieșire din războiul pe care l-a început – este să pună capăt războiului. Dacă Rusia încetează să lupte, războiul se va termina, dacă Ucraina se oprește, Ucraina se va termina”.

Blinken a refuzat să împărtășească detalii despre modul în care Washingtonul ar răspunde la utilizarea armelor nucleare. Totuși, el a subliniat că administrația SUA are un plan.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a comentat amenințările nucleare ale lui Putin. Potrivit lui, acestea pot fi adevărate, însă acum comunitatea internațională ajută la prevenirea acestui lucru.

Apropo, politicienii europeni și americani elaborează planuri de urgență în cazul în care dictatorul rus va lansa o lovitură nucleară.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий