SUA convoacă circa 40 de țări la baza sa Ramstein din Germania pentru a discuta apărarea Ucrainei

23 04 I-1

Statele Unite au trimis invitații la circa 40 de țări la conferința privind susţinerea Ucrainei în confruntarea cu Rusia.  Conferinţa va avea loc la baza aeriană americană Ramstein din Germania, a anunțat reprezentantul Departamentului de Apărare al SUA, John Kirby, relatează Zeit, citat de „Dzerkalo tyjnia”.

Peste 20 de țări deja au răspuns că intenționează să participe la conferință. Care, nu se știe, dar se precizează că printre acestea se numără și țări care nu sunt membre ale NATO. Întâlnirea nu va avea loc sub auspiciile Alianţei Nord-Atlantice.

Se presupune că va fi vorba de apărarea securității și suveranității Ucrainei, precum și de apărarea țării noastre după război.

Anterior, Reprezentantul Permanent al SUA la OSCE, Michael Carpenter, în timpul şedinţei speciale a Consiliului Permanent al OSCE de la Viena, a cerut furnizarea urgentă de arme și muniții moderne Ucrainei, astfel încât ea să poată rezista cu succes agresiunii ruse și să-și apere cetățenii de atrocități similare celor care au avut loc la Bucea, Gostomel și Borodianka.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий