SUA, împreună cu aliaţii şi partenerii săi, momentan şi hotărât vor reacţiona la orice agresiune în continuare a Rusiei faţă de Ucraina

13 02 2022 INFO 9

Preşedintele SUA, Joe Biden, şi Preşedintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, au avut o convorbire telefonică în legătură cu situaţia privind securitatea în proximitatea Ucrainei, transmite Ukrinform cu referire la site-ul Casei Albe. „Preşedintele Biden a confirmat fidelitatea Statelor Unite de a susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Preşedintele Biden a dat clar de înţeles că Statele Unite momentan şi hotărât împreună cu aliaţii şi partenerii săi vor reacţiona la orice agresiune în continuare a Rusiei faţă de Ucraina. Liderii celor două ţări au convenit asupra importanţei continuării diplomaţiei şi reţinerii ca răspuns la creşterea prezenţei militare a Rusiei la frontierele cu Ucraina”, se spune în declaraţia Casei Albe.

Preşedintele Ucrainei a menţionat pe Twitter că, în afara de temele securităţii, agresiunii ruse şi riscurilor care există în prezent, au fost abordate şi cele referitoare la economie.

RBK-Ucraina, cu referire la Canalul de televiziune CNN, a comunicat că, potrivit unui demnitar ucrainean, Zelenski a propus părţii americane „idei concrete în vederea reducerii pericolului rus”, inclusiv acordarea Ucrainei a unei susţineri militare mai considerabile,  a unei puternice susţineri economice, care „i-ar demonstra lui Putin, că Occidentul susţine Ucraina, şi că influenţa ameninţărilor cu invazia în Ucraina nu ar duce la nici un rezultat”.

Volodymyr Zelenski l-a invitat pe Joe Biden să efectueze o vizită în Ucraina, la această propunere preşedintele american n-a răspuns.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий