SUA  nu au văzut până acum niciun semn că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare, dar iau amenințarea în serios

27 09 2022 F 3

Despre aceasta a declarat la briefingul la Casa Albă speakerul Administrației Prezidențiale a SUA, Karine Jean-Pierre, relatează corespondentul Agenţiei Ukrinform. „În ceea ce privește orice semn sau șansă, încă nu vedem acest lucru”, a răspuns speakerul la întrebarea dacă administrația americană consideră că riscul utilizării armelor nucleare de către Rusia este mai mare decât în ​​februarie sau martie a acestui an. Totodată, ea a subliniat că Washingtonul ia această amenințare foarte în serios. „Dar nu vedem niciun motiv ca să ne corectăm propria poziție nucleară acum”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

După cum transmis Ukrinform, cu o zi înainte, Secretarul de Stat american, Anthony Blinken, a declarat că administrația americană a avertizat în mod privat Kremlinul despre „consecințele teribile” pentru Rusia dacă vor fi folosite arme nucleare în Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий