SUA sprijină eforturile Ucrainei de a-şi  apăra suveranitatea și integritatea teritorială

10 08 2022 F 1

Despre aceasta a declarat speaker-ul Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în cadrul unei conferințe de presă, relatează „Evropeiska pravda” cu referire la „Vocea Americii”.

Întrebată de un jurnalist despre „o serie de explozii la o bază aeriană rusă din Crimeea”, și dacă Statele Unite consideră Crimeea o țintă legitimă pentru Forțele Armate ale Ucrainei, cărora Pentagonul le-a furnizat arme, reprezentanta  Casei Albe a răspuns că „sprijinim eforturile Ucrainei de a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială, așa cum am spus de multe ori”.

„Lupta continuă în estul și sud-vestul țării și este departe de a fi încheiată. Am avertizat că acesta ar putea fi un război de lungă durată. Vom continua să ne asigurăm că Ucraina poate rezista agresiunii ruse neprovocate, iar acesta este obiectivul nostru”, a accentuat Karine Jean-Pierre.

La 9 august  o serie de explozii s-au produs pe aerodromul din Novofedorovka, în vestul Crimeii, în apropierea stațiunilor de pe litoral populare în rândul turiștilor. Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că „nu poate stabili cauza incendiului de la Novofedorovka”. Ministerul rus al Apărării a declarat că incendiul de la baza aeriană Saki a fost cauzat de detonarea mai multor proiectile de avioane. „The New York Times”, citând un „militar ucrainean de rang înalt”, a scris că forțele ucrainene ar fi fost în spatele exploziilor de la un aerodrom din Crimeea ocupată.

Reamintim că fostul reprezentant special al Departamentului de Stat al SUA, Kurt Volker, consideră că Ucraina ar trebui să recucerească toate teritoriile ocupate de Rusia, inclusiv Crimeea.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий