SUA vor ajuta Ucraina în legătură cu consecințele distrugerii Centralei hidroelectrice de la Kahovka

7 06 Ф 1

În urma aruncării în aer a Centralei hidroelectrice de la Kahovka de către trupele rusești, Departamentul de Stat al SUA a transmis un mesaj clar ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, comunică RBK-Ucraina, cu referire la briefingul  adjunctului speakerului Departamentului de Stat, Vedant Patel. În timpul briefingului, un jurnalist rus a întrebat dacă aruncarea în aer a Centralei hidroelectrice de la Kahovka a fost motivul convorbii telefonice dintre Secretarul de stat Blinken și ministrul rus de Externe Lavrov. „Mesajul nostru către ministrul de Externe Lavrov și către orice oficial rus este foarte clar: trebuie să vă retrageți din Ucraina, trebuie să vă retrageți imediat forțele și să încetați invazia ilegală și nejustificată a Ucrainei”, i-a răspuns Patel jurnalistului rus. Adjunctul speakerului Departamentului de Stat a subliniat, de asemenea, despre eliberarea de către Rusia a americanilor Paul Whelan și Evan Greskovici, încarcerați ilegal.

Joe Biden, răspunzând la întrebarea unui jurnalist despre consecințele distrugerii barajului, a declarat că Statele Unite nu vor lăsa aceasta în afara atenției și vor ajuta Ucraina.

Coordonatorul pentru securitate națională de la Casa Albă, John Kirby, a declarat că SUA analizează comunicările potrivit cărora Rusia ar fi responsabilă de aruncarea în aer a Centralei hidroelectrice de la Kahovka.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий