Sucul de cartofi cruzi, pansament pentru stomac

700900

700900Nelipsit din nici o bucătărie, cartoful poate fi un tratament deosebit pentru gastrite, colite şi ulcere gastrice. Banala legumă are puteri cu adevărat miraculoase, atunci când este consumată mai ales în stare crudă, sub formă de suc. Iată ce beneficii aduce organismului.
Probleme digestive
Sucul de cartofi cruzi are proprietăţi vindecătoare şi antiacide, ceea ce îl face eficient în tratarea gastritei, a colitei, a ulcerelor gastrice şi intestinale. În cazul acestor afecţiuni, este recomandat de a se consuma jumătate de pahar de suc proaspăt de cartofi cruzi de 3 ori pe zi, timp de o lună. În aceste afecţiuni, cei mai indicaţi sunt cartofii roşii. Sucul de cartofi are, totodată, efecte benefice şi în cazul ulcerelor la stomac, a ulcerului duodenal sau a ulcerului peptic. În cazul celui din urmă, el poate fi consumat că atare sau în combinaţie cu suc proaspăt de morcov. Deoarece cartoful se numără printre cele mai alcaline alimente, sucul poate fi de folos în neutralizarea acidului din stomac, ajutând, totodată, la calmarea durerilor. În plus, sucul de cartofi este util şi în reducerea inflamaţiei gastrointestinale. Pentru tratarea acestei afecţiuni, se consumă zilnic 3 linguri de suc de cartofi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale.
Antiinflamator
Graţie conţinutului său bogat în minerale, potasiu şi sare organică, cartoful poate fi considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai bune alimente antiinflamatoare. De aceea, sucul de cartofi cruzi, consumat frecvent, poate fi folosit în tratarea reumatismului sau a artritei, ambele boli inflamatorii, dar şi a gutei, a bolii lumbago, a durerilor articulare sau a durerilor de spate. Sucul acţionează ca un bun antiinflamator şi reduce prin dizolvare depozitele excesive de acid uric din articulaţii. Pentru rezultate optime, se consumă sucul de cartofi cruzi dimineaţa, înainte de a servi micul dejun. Poate fi consumat şi alături de o infuzie din plante precum salvie, urzică, us­turoi, etc.
Detoxifiant
Sucul de cartofi cruzi are, totodată, şi efect detoxifiant. Mai mult, în cazul anumitor intoxicaţii alimentare se recomandă să se consume 2 linguri de suc proaspăt înainte de masă, chiar în această formulă sau în combinaţie cu miere sau cu suc proaspăt de morcovi. Deoarece cartofii au un conţinut ridicat de potasiu, sucul obţinut din ei poate fi folosit şi ca remediu în scăderea şi menţinerea tensiunii arteriale, prin urmare şi în tratarea bolilor de inimă.
 Ajută la slăbit
În pofida a ceea ce se spune despre el, atunci când nu e prăjit în ulei, cartoful nu îngraşă. Dimpotrivă, în stare crudă poate contribui la scăderea în greutate şi poate înlocui cu succes cerealele în mai toate dietele şi regimurile de slăbire. În acest sens, consumaţi suc de cartofi cruzi de două ori pe zi: dimineaţa pe stomacul gol şi seara, cu 2-3 ore înainte de culcare.

Добавить комментарий