Sugestii.  Usturoi și coajă de lămâie – Rețeta preotului german Sebastian Kneipp face minuni pentru inimă

000 Usturoi şi lămâie

Nivelul ridicat de colesterol este rezultatul direct al acumulării de grăsime în artere și poate duce la atac de inimă sau la boli cardiace. Băutura prezentată mai jos are capacitatea de a stimula sănătatea inimii și de a îmbunătăți circulația sângelui  prin desfundarea arterelor.

Pentru a prepara băutura miraculoasă a preotului Kneipp, e nevoie de 5 lămâi cu coajă, 1 litru de apă și 30 căței de usturoi.

Preparare.  Se curăță usturoiul și se spală bine lămâile cu tot cu coajă,  după care se taie cuburi. Se transferă  într-un blender și se mixează,  după care se adaugă și apa și se pune totul la fiert. Se lasă   până dă în clocot, fără ca amestecul să fiarbă. Se strecoară, se transferă lichidul  în sticle și se pun sticlele în  frigider.

Băutura se bea zilnic, câte 1 păhărel cu 2 ore înainte sau după masa principală, timp de 21 de zile. După o pauză de 7 zile cura se reia, iar la nevoie se poate repeta și a treia oară, dar tot după o pauză de 7 zile.

Se recomandă 2 cure pe an, mai ales primăvara și toamna.

Avantajele acestei băuturi. Pentru inimă: alicina din usturoi este o substanță care are efect antibacterian și reduce lipidele, ferește vasele de sânge de depunerile de grăsimi.

Pentru reumatism: germaniul din usturoi capturează radicalii liberi și astfel ajută la tratamentul bolilor inflamatorii reumatice.

Pentru metabolism: vitamina C și vitaminele din grupa B din lămâie au o influență mare asupra metabolismului.

Alte beneficii: acest suc are capacitatea de a regenera întregul organism, îmbunătățește auzul și văzul, previne paradontoza.  (Despre viaţă.ro)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий