Tinereţe – floare aleasă…

Screenshot_1

Satul Bălcăuţi, raionul Noua Suliţă, întotdeauna a avut noroc de lucrători activi ai culturii, iar pentru o localitate situată mai într-o parte de centrul raional, aceasta este foarte important. Mulţi ani la rând Casa de cultură a fost dată în seama soţilor Ursachi, dar după plecarea lor la odihna binemeritată, ştafeta bunelor realizări a preluat-o energicul, talentatul şi simpaticul Igor Sainciuc. Tânărul director al Casei de cultură lucrează împreună cu Violeta Fluieraş, conducător artistic, iar postul de bibliotecară îl deţine soţia sa, Cristina. Aceasta este întreaga echipă.

În pofida faptului că Bălcăuţiul a rămas cu puţine familii tinere, viaţa culturală e la nivelul cuvenit.

– În afară de familia noastră, în sat mai este încă o familie de intelectuali – cea a pedagogilor Ruslan şi Elena Cazac, spune dl Igor Sainciuc. Majoritatea tinerilor simt plecaţi peste hotare, unde-şi câştigă existenţa.

Pentru cineva aceasta ar fi un motiv foarte serios, pentru a-şi argumenta pasivitatea, dar nu un tânăr ca Igor Sainciuc, un om al iniţiativei, al acţiunii şi al convingerii. Îi atrage la activitatea artistică pe elevii din clasele superioare de la şcoala din Tinereţe — floare aleasă… localitate. Are şi o echipă de fotbal şi anume tinerii fotbalişti l-au ajutat să organizeze sărbătoarea satului cu muzică, joc, loterie şi alte surprize plăcute.

– Am avut susţinere din partea sponsorilor, mai ales din partea lui Vitalie Vâsoţchi, din partea primarului comunităţii teritoriale imite Mămăliga, Arsenie Şova. A fost cu adevărat o sărbătoare a întregii localităţi.

Directorul Casei de cultură, Igor Sainciuc, a menţionat că după ce a fost creată comunitatea teritorială unită, lucrătorii culturii simt mai bine retribuiţi. Deci, există un stimul.

– Iată, am creat şi o grupă muzicală. Deocamdată nu are denumire, dar deja se bucură de popularitate în satele raionului.

Pasiunea lui Igor Sainciuc e, totuşi, cântecul. Ca solist evoluează în componenţa Ansamblului de muzică populară „Mugurer de la Casa raională de cultură din Noua Suliţă. Unui solist tânăr îi stă bine pe scenă, interpretând cântece ce izvorăsc din lumea veşnicei tinereţe…

Lasă un răspuns