Tragedia de la Volnovaha: a fost împuşcată brutal întreaga familie  

29 10 F 4

O crimă brutală a avut loc în localitatea Volnovaha, ocupată temporar, din regiunea Donețk. O familie de 9 persoane, inclusiv doi copii, a fost împușcată în propria casă. Despre aceasta a comunicat consilierul primarului oraşului Mariupol, Petro Andriuşcenko. Detaliile teribilei crime comise de ocupanți au fost relatate de Canalul 24.

Crima oribilă a avut loc într-o casă privată. Potrivit rețelei, familia s-a adunat pentru a sărbători ziua de naștere a soacrei. Potrivit jurnalistului Denis Kazanski, este vorba de familia Kapkaneţ.

Unii localnici afirmă: cu câteva zile înainte de această crimă, Andrii Kapkaneţ s-a certat cu rebelii ceceni, care au încercat să-i ia casa. Ocupanții au decis să se răzbune și au pătruns în casa familiei şi i-au împuşcat brutal pe toţi: pe Andrii și soția sa, Natalia, precum și cei doi copii ai lor, Mykyta, în vârstă de 4 ani, și Anastasia, elevă în clasele primare. Mama lui Andrii, care îi adunase pe toți cu ocazia zilei sale de naștere, și alte patru persoane care se aflau, de asemenea, în casă au murit de mâna ocupanților. Autorităţile de ocupaţie au declarat că, chipurile, cazul dat este examinat de aşa-numitele organe juridice.

Împuternicitul Radei Supreme  pentru drepturile omului, Dmytro Lubineț, a reacționat la informațiile privind crima oribilă comisă de ruși în Volnovakha, regiunea Donețk, ocupată temporar. Dmytro Lubineţ a subliniat că Rusia încalcă zilnic drepturile ucrainenilor din teritoriile ocupate, inclusiv prin comiterea de crime. El a subliniat că crimele rusești vor înceta doar atunci când armata rusă va părăsi complet teritoriul Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий