Tratamente externe

boli-frecvente-la-copii-300x200-10194

boli-frecvente-la-copii-300x200-10194 Guturai. Se picură în nas picături de suc de sfeclă. Pentru copiii mici, sucul se amestecă cu apă fiartă şi răcită, ca să nu-l usture.
 Lichen, eczeme, arsuri. Se aplică terciul din sfeclă timp de 4-7 zile. Cataplasma se schimbă de 5 ori pe zi. Pe arsuri se pot aplica şi frunzele de sfeclă, strivite în palme.
 Limfostază. Edemul limfatic al picioarelor necesită un complex întreg de tratamente, printre care şi comprese cu celuloză din sfeclă rămasă în urma stoarcerii sucului. În acelaşi timp, se bea şi infuzie din frunze de pătlagină. O lingură de frunze se infuzează în 250 ml apă fierbinte şi se lasă să se răcească. Se împarte în 2 doze şi se bea dimineaţa şi seara cu 30 minute înainte de masă.
 Mastopatie. Terciul din sfeclă tocată pus într-un tifon, se aplică pe locul bolnav zilnic, timp de 40-50 minute. În acelaşi timp se beau câte 50 ml de suc de 2 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 25 de zile.
 Parodontoză. Se dă sfecla pe răzătoarea măruntă. Terciul obţinut se aplică pe gingiile bolnave şi se ţine 25-30 de minute. Îmbunătăţirea se observă peste 5-7 zile, dar tratamentul trebuie repetat câteva săptămâni.

Добавить комментарий