Vin tonic din sfeclă

6jfgljmkkjghjkjnm

6jfgljmkkjghjkjnmÎn medicina populară se foloseşte din timpuri îndepărtate o reţetă cu acţiune tonică generală numită „7 pahare”. Se amestecă în cantităţi egale câte 250 ml sucuri de sfeclă, morcovi, ridiche neagră, usturoi, lămâie, miere de albine şi vin roşu dulce „Cabernet”. Amestecul se păstrează în vase de sticlă, la frigider. Se beau câte 50 ml de 3 ori pe zi.
Cantitatea obţinută – 1.750 ml – reprezintă o cură care se repetă de 5 ori pe an, cu pauze de 3-4 săptămâni. Preparatul se recomandă pentru revitalizarea organismului după intervenţii chirurgicale, după chimioterapie şi în timpul tratamentului de lungă durată.
 Sfecla roşie şi cancerul
Folosirea sucului de sfeclă în vindecarea bolnavilor de cancer se practica în medicina populară de mii de ani. Pigmentul din plantă este actorul principal în lupta cu cancerul. Doza zilnică minimă de pigment se află într-un kilogram de sfeclă, echivalentul a 250-300 ml de suc, care trebuie consumat fără pauze tot restul vieţii. Pigmentul nu este toxic, nu se descompune în procesul de prelucrare termică şi nici în procesul de digestie. Calităţile lui terapeutice se păstrează şi după fierbere la 100 grade Celsius timp de 2 ore. Consumul regulat de sfeclă sub orice formă normalizează VSH-ul bolnavilor, restabileşte apetitul, scade efectele negative ale tratamentelor cu radiaţii.
În centrele oncologice li se prescrie bolnavilor să consume zilnic câte 250 grame de sfeclă crudă, dată pe răzătoarea fină, în 3-4 reprize. Dacă sfecla crudă nu este acceptată de organismul bolnavului, ea se înlocuieşte cu 300 ml de suc. După 3 săptămâni de administrare, bolnavilor li se îmbunătăţesc analizele de sânge şi starea generală de sănătate. Persoanelor cu cancer mamar şi de piele li se aplică, de 4-5 ori pe zi, pansamente cu suc de sfeclă, pentru micşorarea locului afectat.

Добавить комментарий