Trei tratamente naturiste pentru disfuncţii tiroidiene

652x450_120265-semne-care-iti-ara

652x450_120265-semne-care-iti-araTulburarea funcţiei tiroidiene are o frecvenţă de cinci-sase ori mai mare la femei decât la bărbaţi, din cauza modificărilor hormonale la care este supus organismul feminin.
1. Foloseşte vocala “I”. Stai relaxat(ă) pe pat sau fotoliu. Gândeşte-te la zona tiroidei. Începe să emiţi cu voce tare vocala “I”, timp de zece minute. Fă acest exerciţiu de două ori pe zi. Efectele se vor simţi după o lună de exerciţii.
2. Tinctura de nuci. Tratamentul se poate face, atât prin infuziile de frunze, cât şi prin tinctura de nuci, cu rol profilactic în disfuncţia hipotiroidiană. Tinctura se prepară prin fragmentarea nucilor şi expunerea lor la soare, cu zahăr, după care se adaugă şi alcool pentru a împiedica fermentarea. Şi dacă avem suficient iod in alimentaţie, nu strică să-l folosim şi extern.
3. Tinctura de iod se aplică pe mijlocul claviculei şi pe centrul sternului. Mod de administrare: zilnic, pe acelaşi loc menţionat, până când pata creată de primele picături va fi absorbită de piele. Atunci se consideră că glanda a acumulat atâta iod cât are nevoie.

Добавить комментарий