Biletul de tren Cernăuţi-Suceava va costa aproximativ 5 euro

b7140076

Președintele Consiliului Regional Cernăuți Ivan Muntean și omologul său român Gheorghe Flutur, precum și reprezentanții căilor ferate din Ucraina și România, au discutat în cadrul unei întâlniri ce s-a desfășurat la 21 iunie curent în Vadu Siret, noi detalii importante despre cursa feroviara Cernăuți-Suceava.

S-a convenit ca prețul unui bilet să fie de aproximativ 5 euro, iar călătoria între cele două oraș va presupune o transbordare în Vadu Siret din cauza incompatibilității de ecartament.

În același timp oficialii bucovineni au vorbit despre iniţierea unor discuţii cu firmele de turism pentru organizarea de excursii la obiectivele turistice din cele două zone, pentru a încuraja creşterea numărului de turişti.

„Singura problemă va fi durata de timp care va fi petrecută în vamă, însă aici trebuie să se ţină cont de confortul călătorilor. Timpul de aşteptare trebuie să fie cât mai redus, respectând regulile internaţionale de trecere a frontierei, astfel încât călătorii să nu piardă mult timp în vamă şi mai degrabă să-l folosească pentru a vizita cele două zone, Suceava şi Cernăuţi” a precizat președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur.

Peste o săptămână, se va organiza o întâlnire a reprezentanților vămilor și ai poliției de frontieră din cele două regiuni privind procedurile de vamă şi control.

Добавить комментарий