Tricoul inteligent, care poate face electrocardiograme instant și să le trimită unui doctor

IMG_4019

Un start-up din Ucraina a creat un tricou inteligent cu ajutorul căruia speră că va schimba felul în care oamenii își monitorizează antrenamentele sportive. În plus, pentru că e capabil să facă electrocardiograme instant și să le trimită unui doctor, invenția ar putea fi utilă și în practică medicală.

„Această aplicație îți permite să înțelegi și să previi problemele înainte să simți oboseală sau disconfortul, de exemplu. Poate preveni aritmia, atacul de acord sau decesul. Acest tricou poate salva vieți”, a precizat Olena Goropko, unul dintre utilizatorii acestei invenții.

Compania producătoare spune că tricoul are o acuratețe de 99% și li se adresează celor care vor să prevină eventuale accidente cauzate de excesul de zel la sală. Dacă sesizează niveluri periculoase ale activității cardiace, aplicația emite semnale de alarmă. Pe de altă parte, are și opțiunea de monitorizare de la distanță, ceea ce face ca tricoul să le fie util nu doar sportivilor, ci și bolnavilor care trebuie supravegheați.

„Șansa de a monitoriza activitatea inimii de la distanță e binevenită pentru pacienți și pentru doctori. E foarte important pentru medici să ințeleagă cât de eficient este tratamentul prescris sau care e starea de sănătate a pacientului. Poți afla aceste lucruri fără să vină pacientul, ceea ce e foarte util în practica medicală”, a explicat Iuri Sychenko, cardiolog.

După o campanie de crowdfunding de succes, compania a produs 1.000 de tricouri inteligente și o cincime dintre ele s-au vândut în afara Ucrainei. Tricoul costă 220 de dolari.

 

stirileprotv.ro

Lasă un răspuns