Trupele ruse se retrag sau imită retragerea din oraşul Herson?

9 11 2022 F 4

Noul comandant al forțelor de ocupație ruse din Ucraina, Serghei Surovikin, a declarat că în regiunea Herson, Federația Rusă îi trece pe militarii săi pe malul stâng al Niprului, adică aceştia părăsesc Hersonul. Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Şoigu, a ordonat „începerea retragerii trupelor”, scrie Glavkom. „Este oportun să organizăm apărarea de-a lungul liniei de barieră a râului Nipru, pe malul lui stâng… Decizia privind apărarea pe malul stâng al Niprului nu este ușoară, în același timp vom păstra viețile soldaților noștri și capacitatea de luptă a grupului de trupe. Manevra trupelor va fi efectuată în viitorul apropiat, unitățile vor ocupa liniile defensive pregătite pe malul stâng al Niprului”, a spus Surovikin. Şoigu a fost de acord cu propunerea de a organiza o apărare de-a lungul fluviului Nipru: „Începeţi retragerea trupelor”. Surovikin a declarat că „manevra trupelor va fi efectuată în viitorul apropiat”.

Este de remarcat faptul că anterior Forțele de Apărare ale Ucrainei de Sud au presupus că rușii încearcă să creeze iluzia retragerii din Herson, poate prin pregătirea unei capcane pentru Armata Ucraineană.

Reamintim că anterior adjunctul Consiliului Regional Herson, Serghii Hlan, a comunicat că ocupanții minează masiv podurile din regiunea Herson ocupată temporar. Imediat, în urma exploziilor au fost distruse mai multe poduri pe malul drept al râului Nipru.

Reprezentantul Pentagonului, generalul de brigadă, Pat Ryder, a declarat anterior că contraofensiva de succes a Armatei Ucrainene obligă trupele ruse să treacă la o strategie defensivă. Informațiile ucrainene estimează efectivul trupelor de ocupație ruse care apără Hersonul la 30.000-50.000 persoane.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий