Ucraina a returnat încă cinci copii din teritoriile ocupate

19 2 Ф 2

Ucraina a returnat încă cinci copii din teritoriile ocupate temporar din regiunea Herson, a anunțat șeful Administrației Militare Regionale Herson, Oleksandr Prokudin. Printre copiii întorși de pe teritoriul ocupat temporar pe malul stânga al Niprului din regiunea Herson se numără o fată de 14 ani, care a rămas fără părinți și locuia cu bunica ei. „Și acum a murit cea mai apropiată persoană. Copilul a rămas singur în timpul ocupației. Este greu de imaginat prin ce a trecut și ce a simțit această fată. Dar astăzi ea se află pe pământ ucrainean liber, unde se va bucura de îngrijirea necesară”, a spus Prokudin.

Împreună cu ea au reușit să se întoarcă alți patru copii și părinții lor. Este vorba despre două familii. În total, de la începutul anului curent, 16 copii au fost întorși din partea ocupată a regiunii Herson.

Anterior, s-a comunicat că în regiunea ocupată Herson rușii au împușcat un copil în fața familiei sale. Băiatul trecea pe lângă ocupanți și se presupune că făcea poze la ceva. Ocupanții l-au luat pe copil, l-au adus acasă și l-au împușcat în fața familiei sale.

Copiii ucraineni – Ksenia, Denis și Rostislav – au povestit Comisiei Helsinki din Statele Unite detalii șocante despre captivitatea lor în Rusia.

De asemenea, s-a aflat câți copii adoptați au ajuns în teritoriile ocupate sau au fost deportați în Rusia. Potrivit Președintelui ucrainean, Volodymyr  Zelenski, Rusia a răpit aproximativ 20.000 de copii ucraineni — și acesta este doar numărul care a fost stabilit oficial.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com   

 

Добавить комментарий