Ucraina nu va fi niciodată singură: Macron și Scholz l-au asigurat pe Zelenski de sprijinul lor

9 02 2023 Ф 2

Președintele francez, Emmanuel Macron, și Cancelarul german Olaf Scholz l-au asigurat personal pe Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, de sprijinul lor „atât cât va fi nevoie”, scrie „Evropeiska pravda”. „Ea luptă pentru pace și poartă valorile Uniunii Europene: Ucraina nu va fi niciodată singură”, a scris Macron pe Twitter la o oră după cina pe Champs-Élysées cu Volodymyr Zelenski și Olaf Scholz. „Ucraina luptă eroic – cu curaj, bărbăție și perseverență – împotriva agresiunii brutale a Rusiei. Împreună cu Emmanuel Macron, l-am asigurat personal pe Volodymyr Zelenski astăzi la Paris: Vom fi alături de Ucraina – atâta timp cât va fi nevoie», a scris Scholz la rândul său.

După cum s-a comunicat, Zelenski a sosit la Paris miercuri seară, unde a avut o cină cu ușile închise cu liderii Franței și Germaniei. În timpul întâlnirii cu Zelenski, Macron a confirmat că vrea „să însoțească Ucraina spre victorie și pace” și că Rusia nu poate și nu trebuie să câștige. „Vom susţine, de asemenea, ca crimele de război comise de soldaţii ruşi să fie pedepsite”, a mai spus Macron.

Înainte de aceasta, în timpul vizitei în Marea Britanie, Președintele Volodymyr Zelenski, împreună cu Premierul britanic, Rishi Sunak, au semnat „Declarația de la Londra” – un document care vizează aprofundarea parteneriatului dintre Kiev și Londra.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий