Ucraina: Părinții școlarilor pot plăti o amendă serioasă pentru lipsa sistematică a copiilor la orele de clasă

ilyustratyvne-foto._large

Acest lucru este menționat în Rezoluția nr. 684 a Cabinetului de Miniștri, scrie RBK Ucraina. Documentul prevede că, lipsa elevilor  care n-au atins majoratul  timp de 10 zile lucrătoare din motive necunoscute sau fără motive temeinice de la  procesul de studii, se cere obligatoriu anunțată la Serviciul pentru Copii de către instituția de învățământ și  să informeze, dacă este necesar poliția.

Se specifică în Rezoluție,  că un motiv plauzibil  pentru nefrecventarea școlii de către copii  poate fi boala, vacanța cu părinții sau alte circumstanțe familiale. Unul dintre părinți  este obligat să anunțe instituția de învățământ, că copilul va înregistra absențe și va depune o cerere scrisă.

Dacă copilul nu a participat la lecții din cauza bolii și s-a adresat la  medic – un certificat medical poate  fi un motiv valabil. Dacă nu dispun de certificate medical, atunci este necesară o declarație din partea tatălui sau a mamei, prin care se confirmă,  că elevul s-a aflat  sub îngrijirea lor în perioada corespunzătoare.

Dacă copilul lipsește în mod sistematic de la ore fără un motiv întemeiat și școala nu are informații despre locul în care se poate afla, atunci în conformitate cu legea, părinții vor fi trași la răspundere  administrativă.

Добавить комментарий