Ucraina se află pe locul doi, după SUA, în ceea ce privește numărul de cetățeni străini uciși în atacurile HAMAS

18 10 F 4

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko, a declarat într-un comentariu pentru Audiovizualul public ucrainean, că 13 ucraineni au fost uciși și șase au fost dați dispăruți în Israel în urma invaziei militanților HAMAS. În același timp, Ambasadorul israelian în Ucraina, Michael Brodski, a declarat că 23 de ucraineni au fost uciși în atacurile HAMAS. „Potrivit datelor actualizate, 23 de cetățeni ucraineni au fost uciși în urma atacului terorist. Ucraina se află pe locul doi, după Statele Unite, în ceea ce privește numărul de cetățeni străini uciși în atacurile HAMAS», a declarat Brodski într-un comunicat.

Prima cursă aeriană de evacuare a cetățenilor ucraineni a fost efectuată din capitala israeliană la 14 octombrie. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, la bord se aflau 207 cetățeni ucraineni, inclusiv 63 de copii. În seara zilei de 16 octombrie, cel de-al treilea avion de evacuare cu 74 de cetățeni ucraineni, majoritatea femei și copii, a decolat de la Tel Aviv către București (România).

Evacuarea ucrainenilor din Gaza, unde, potrivit Președintelui Volodymyr Zelenski, se află aproximativ 260 de cetățeni ucraineni, este încă imposibilă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti”.com

 

Добавить комментарий