Ucraina se pregăteşte pentru cel mai dificil sezon de încălzire 2022-2023

25 09 2022 F 3

Din fericire, conform pronosticurilor  anterioare ale sinopticilor, nu ar trebui să ne așteptăm la geruri aspre, a relatat șefa Departamentului de Meteorologie Aplicată și Climatologie al Institutului Hidrometeorologic Ucrainean al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei, Vira Balabuh, scrie „Obozrevatel”. „Potrivit prognozelor actuale, în Ucraina se așteaptă ca iarna să fie caldă. Nu am avut ierni severe în ultimii ani. În realitate, aproape că n-am avut iarnă în 2019-2020. Temperatura aerului crește constant, iar acest lucru este vizibil mai ales în perioada de iarnă”, a subliniat ea.

După cum a menţionat Vira Balabuh, în cel de-al șaselea raport al Grupului Guvernamental Internațional de Experți pentru Schimbările Climatice, se precizează că indicatorii de temperatură ating acum valori fără precedent. Astfel de indicatori nu au fost înregistraţi în ultima mie de ani, iar acum avem o secetă de amploare.

Totodată, experta a subliniat că nu exclude posibilitatea pătrunderii, pe termen scurt, a maselor de aer rece arctic pe teritoriul Ucrainei, care vor duce la scăderea valorilor termice. Adică, pot exista şi perioade scurte geroase în iarna care vine.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий