Ucraina și Moldova sunt interesate de sistemul energetic european ENTSO-E

40958a1ba41b1f09c16853b61a31f2ac_1

Soluţionarea problemelor legate de integrarea lor va fi facilitată prin organizarea de întâlniri în format trilateral RM-Ucraina-UE.

Acest lucru a fost anunţat de serviciul de presă al Ministerului Energiei și industria minieră din Ucraina, menționând că un acord în acest sens a fost atins în rezultatul recentei întrevederi la Kiev a viceministrului pentru integrare europeană a Ucrainei Natalia Boiko cu Ministrul Economiei și Infrastructurii din Moldova, Chiril Gaburici.

În cadrul întâlnirii, părțile au subliniat interesul reciproc pentru realizarea posibilității de funcționare sincronă a sistemelor energetice din Ucraina și Moldova cu ENTSO-E. Natalia Boiko a menționat că partea ucraineană își îndeplinește fără întârziere obligațiile, în special în cadrul Acordului privind condițiile pentru integrarea viitoare a sistemelor energetice ale Ucrainei și Republicii Moldova în sistemul energetic al Europei continentale.

Se remarcă faptul că Ucraina și Moldova și-au exprimat disponibilitatea de a se deplasa sincron, consolidând eforturile și coordonând intențiile lor. Părțile au susținut periodic inițiativa de a organiza reuniuni ale grupului de lucru în vederea soluționării unor probleme urgente privind modernizarea și implementarea completă a planului de integrare viitoare în sistemul energetic european.

Добавить комментарий