Un cetățean român dat în urmărire internațională, a ajuns om de afaceri de succes în regiunea Cernăuți

646x404

Dumitru Morhan este un cetățean român dat în urmărire naţională pentru evaziune fiscală, având de executat trei ani de închisoare. Potrivit adevarul.ro Morhan a fugit în Ucraina, unde şi-a deschis o fabrică de apă minerală şi în prezent îşi face reclamă în Ucraina pe panouri publicitare.

Dumitru Morhan este un afacerist din judeţul Suceava dat în urmărire naţională şi internaţională pentru că are de executat trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Acesta a reuşit să părăsească România, înainte ca instanţele de judecată să-l condamne definitiv. Morhan şi-a deschis o fabrică de apă minerală în regiunea Cernăuţi, iar mai nou în localitatea Glibocioc şi-a făcut apariţia un afiş de dimensiuni mari pe care apare afaceristul alături de mesajul „Dumitru Morhan – Investitorul căruia îi pasă de meleagul nostru!”.

Interesant este faptul că deşi este dat în urmărire naţională şi internaţională, încă din anul 2014, la data de 16 martie 2018, în orașul Storojineţ când a fost semnat un protocol de colaborarea între Spitalul municipal „Sfinţii Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi, judeţul Suceava şi Spitalul Raional Storojineţ, Dumitru Morhan s-a aflat printre gazdele care au primit delegaţia oficială din România.

Afaceristului sucevean este căutat în baza unui mandat de extrădare emis de către IPJ Ilfov. În cursul anului 2014, el a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală. Pentru a nu ajunge din nou după gratii, Mohran a decis să plece din România, în Ucraina.

Declarându-se în România etnic ucrainean şi mai mult, activând politic până aproape de cel mai înalt nivel în structurile minorităţilor ucrainene, Dumitru Morhan a trecut graniţa în Ucraina în 2014, iar acolo a stat două – trei săptămâni în arest. Cum procedurile de extrădare între cele două ţări sunt greoaie, Morhan a fost pus în libertate.

De atunci, afaceristul sucevean se află în libertate şi poate lua parte la tot felul de evenimente, fie ele şi oficiale, deşi are statutul de urmărit internaţional. Procurorii suceveni au în lucru şi alte dosare penale în care Dumitru Morhan este bănuit de comiterea unor infracţiuni economice.

FOTO: newsbucovina.ro

dumitru-morhan-candidat

Добавить комментарий