Un de funcţionare a Punctului de trecere „Crasnoilsc – Vicovu de Sus”

11 11 Ф1

În primul an de funcționare a Punctului rutier de trecere a frontierei „Crasnoilsc – Vicovu de Sus”, peste 432.000 de cetățeni din 47 de țări au trecut frontiera româno-ucraineană: 334 de mii de cetățeni ucraineni, 91 de mii de cetățeni români și 7 mii de cetățeni din alte țări.

La 10 noiembrie anul trecut, cu participarea Premierului Ucrainei, Denys Şmygal, și a Premierului României, Nicolae Ciucă, a fost deschisă circulația la acest punct de control, a cărui construcție a început în 2015. Acum vedem rezultatele pozitive ale acestei lucrări. Punctul de control este deschis 24 de ore din 24 pentru traficul pietonal și auto (inclusiv autobuze) și camioane goale, a comunicat pe Facebook Ruslan Zaparaniuk, şeful Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi.

Potrivit Serviciului de Stat de Frontieră, mai mult de 172.000 de vehicule (118.000 de autoturisme, 54.000 de camioane și peste 300 de autobuze) au fost verificate în conformitate cu procedura stabilită.

În cursul activității lor, grănicerii au împiedicat circulația ilegală a mărfurilor peste frontiera de stat în 52 de cazuri, în valoare de peste 8,5 milioane grivne. În special, au fost confiscate 62 de arme și muniții, 13 vehicule și 30.000 de pachete de produse din tutun.

„Lucrăm la extinderea infrastructurii vamale și de frontieră. Sunt în curs de proiectare alte trei puncte de control:  „Şepit”, „Ruska” și „Fântâna Alba – Climăuți”. Pregătim documentația pentru Comisia Europeană în vederea atragerii de fonduri UE”, a relevat Ruslan Zaparaniuk.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий