Un investitor din Moldova a dat în judecată Ucraina, din cauza unei uzine de spirt

Screenshot_4

Compania moldovenească „Zernoff”, care a câștigat licitația pentru vânzarea unei uzine de spirt din Ucraina, a atacat în judecată Fondul proprietății de stat de la Kiev. Investitorul susține că, de facto, în urma tranzacției, a primit mai puține bunuri decât prevedea contractul de achiziție, scrie agenția УНИАН, notează NewsMaker.

În urma examinării uzinei de spirt, investitorul a constatat că lipsește anumită tehnică scumpă: cazane, ventilatoare și higrometre. Totodată, proprietatea nu corespunde descrierii.

„Astfel, la data acționării în judecată, obiectul vândut reclamantului nu corespunde, de facto, proprietății descrise în acord și anunțul publicat în sistemul electronic de vânzări”, se arată în decizia instanței de la Kiev, emisă pe 11 ianuarie 2021.

Judecătorii au satisfăcut cererea investitorului și au suspendat tranzacția, care urma să aducă 144 mln de grivne în bugetul Ucrainei (aproape 4,3 mln euro).

„Să investești în Ucraina s-a dovedit a fi nu prea simplu. Cea mai mare dificultate este faptul că descrierea obiectelor date spre privatizare nu coincid cu realitatea. Regretăm că trebuie să începem cu judecata parteneriatul în acest proiect. Dar trebuie să ne asigurăm. Nu renunțăm la intenția de a cumpăra lotul, dar vrem să obținem lămuriri”, a comentat coproprietarul Zernoff, Iurii Deaciuc.

Privatizarea uzinelor deținute de „Ukrspirt” a început în septembrie 2020. Decizia a fost luată după ce, la sfârșitul lui 2019, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a promulgat legea care anulează monopolul statului asupra producerii de spirt.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий