Un muzeu al diversităţii culturale va fi deschis în Centrul Vechi din municipiul Botoşani (video)

ded82ce8-4895-4f17-bfb7-0f7d12409011

Un muzeu transfrontalier multimedia al diversităţii culturale va fi deschis în Centrul Vechi din municipiul Botoşani, a anunţat, sâmbătă, primăria.

Muzeul va fi amenajat într-un beci al clădirilor pe care municipalitatea le deţine în centrul istoric, fiind realizat în cadrul proiectului «Întoarcere la rădăcinile noastre comune», prin Programul Comun România-Ucraina 2014-2020, Instrumentul European de Vecinătate, potrivit Agerpres.

Oficialii Primăriei Botoşani susţin că una din cele mai aşteptate activităţi din cadrul proiectului va fi scanarea beciurilor din Centrul Istoric, cu utilizarea celor mai noi tehnologii. Potrivit acestora, dacă, în urma scanării, se confirmă mitul potrivit căruia aşa zisele catacombe din centrul municipiului creează un labirint subteran, vor fi accesate noi finanţări pentru valorificarea lor turistică.

«Muzeul nu este doar al Primăriei, ci al botoşănenilor, pe care îi rugăm să se implice pentru ca împreună să realizăm un produs turistic unic în regiune», a declarat primarul Cosmin Andrei.

Totodată, reprezentanţii municipalităţii susţin că echipa de proiect va organiza întâlniri cu persoane interesate din instituţii de cultură şi organizaţii non-guvernamentale relevante, reprezentanţi ai etniilor şi membri ai comunităţii interesaţi să contribuie la crearea suportului informaţional al muzeului.

Proiectul «Întoarcere la rădăcinile noastre comune» este implementat de Primăria municipiului Botoşani, în calitate de lider de parteneriat, alături de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Botoşani, iar din Ucraina partenerii proiectului sunt Direcţia pentru Dezvoltare Economică, Ecologie şi Eficienţă Energetică din cadrul Primăriei Ivano Frankivsk şi Centrul de Resurse pentru Dezvoltare Municipală şi Regională Ivano Frankivsk.

Partenerii din Ucraina vor înfiinţa, de asemenea un muzeu, dedicat armelor, într-o clădire de patrimoniu din oraşul Ivano Frankivsk.

Autor: Cristian Lupaşcu

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий