Un militar din regiunea Cernăuți a devenit primul în Ucraina care a condus Himars

2 2 Ф 9

Valentyn Koval, din satul Lenkivți, CT Chelmenți, este absolvent al Academiei Militare „Petro Sagaidacinyi din Lviv. Din primele zile ale războiului luptă pe front. Abilitățile tânărului ofițer au fost recunoscute de înaltul comandament. Împreună cu alți colegi selectați, a fost trimis în Germania pentru instruire. Acolo, americanii de la baza NATO au organizat pentru militarii ucraineni cursuri de pregătire pentru deservirea  Himars.

La întoarcerea în Ucraina, militarul Valentyn Koval a comandat două lansatoare pe linia frontului.

Datorită activității eficiente a Brigăzii 27 de artilerie „Hatmanul Petro Kalnyșevski”, în care își face serviciul Valentyn Koval, au fost eliberate teritoriile regiunilor Herson și Cernighiv.

Copământeanul nostru a fost decorat cu Ordinul „Pentru bărbăție”, clasa a III-a și a II-a, și a fost promovat la gradul de căpitan.

În timp ce îndeplinea o misiune de luptă, Valentyn Koval a fost lovit de o mină. Și-a pierdut un picior și l-a rănit grav pe celălalt. În prezent, se află la tratament și reabilitare. Militarul este încrezut că doar abilitățile și inteligența îl vor ajuta să iasă din orice situație. El îi cheamă pe concetățeni să rămână uniți, să ajute armata și să meargă cu încredere spre victorie, scrie site-ul Consiliul Regional Cernăuți.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий