Eminescu omagiat la Liceul „Gheorghe Asachi” din Herța, în cadrul unui proiect transfrontalier

2 2 Ф 6

În ultima zi a lunii ianuarie, la Liceul „Gheorghe Asachi” din Herța a avut loc o acțiune de omagiere a  genialului poet român, Mihai Eminescu – „Eminescu – cea mai curată lacrimă a noastră”. Astfel l-a caracterizat pe Poetul nostru național regretatul scriitor cernăuțean, Grigore Crigan.

2 2 Ф 4

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului transfrontalier „Împreună pentru o educație de calitate” realizat de Liceul „Gheorghe Asachi” și Filiala Suceava a Uniunii Ucrainenilor din România, reprezentată de directorul Ilie Sauciuc, și Gimnaziul „Bogdan Vodă” din Rădăuți, reprezentat de directorul Radu-Georghe Munteanu, și Colegiul Național «Mihai Eminescu» din Suceava, reprezentat de profesor universitar doctor Silvia-Corina Nubu.

2 2 Ф 5

Proiectul a fost inițiat de Mihaela-Delia Martiniac, profesor de limba și literatura ucraineană la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, Gimnaziul „Bogdan Vodă” din Rădăuți și Larisa Gaina, învățătoare la ciclul primar din CT Herța.

2 2 Ф 8

În cadrul evenimentului, elevii liceului au prezentat biografia lui Mihai Eminescu integrată cu disciplinele matematică, geografie, muzică și lingvistică. Evenimentul a culminat cu o reprezentație teatrală a poeziei lui Marin Sorescu „Trebuiau să poarte un nume” și cu prezentarea culegerii lui Grigore Crigan „Ce mai curată lacrimă a noastră”.

A fost o sărbătoare pentru suflet, iar schimbul de experiență între Ucraina și România a continuat în cadrul conferinței „Perfecțiune prin educație”.

Oaspeții au avut ocazia să trăiască emoții fericite în timpul vizitei la Mănăstirea Înălțarea Domnului Bănceni și la Universitatea Națională „Iurii Fedkovyci» din Cernăuți.

2 2 Ф 7

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий