Un moldovean a primit interdicție de intrare în Ucraina din cauza așa-zisei panglici Sf. Gheorghe

357569

Un cetățean din Republica Moldova a primit interdicție de intrare în Ucraina pentru o perioadă de trei ani, după ce în autoturismul său grănicerii au depistat așa-zisa panglică Sf. Gheorghe.

Cazul a avut loc la punctul de trecere Vinogradovka din regiunea Odesa, comunică Serviciul Frontierei de Stat din Ucraina.

„Panglica Sf. Gheorghe a fost depistată în automobilul unui cetățean al Republicii Moldova. Acestuia nu i-a fost autorizat accesul pe teritoriul Ucrainei și i s-a aplicat o interdicție de intrare pe un termen de trei ani”, se arată în comunicatul instituției.

La 10 aprilie, în timpul unei acțiuni prilejuite de „Ziua eliberării orașului Odesa de sub ocupația fascistă”, poliția a reținut doi bărbați care purtau aceiași panglică.

Precizăm că în anul 2015, Rada Supremă a adoptat un proiect de lege prin care interzice folosirea simbolurilor sovietice și ruse pe teritoriul țării. Purtarea panglicii în public este penalizată cu amenzi de până la 2.500 de grivne şi cu arest administrativ de 15 zile.

Lasă un răspuns