Un popor unit nu poate fi învins

9 05 2022F 9

În centrul satului Marşinţi, CTU Noua Suliţă, cu ani în urmă a fost ridicat un monument în cinstea consătenilor, care şi-au pierdut viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial. În ziua Comemorării Jertfelor acestui straşnic război şi Reconcilierii, starostele satului, Gheorghe Nichitovici, cu un grup de activişti au depus flori la monument. Însă, pentru prima dată în cei 77 de ani, care s-au scurs de la Marea Victorie asupra nazismului, în ţara noastră a fost adus din nou războiul. El a fost pornit de conducerea Rusiei, care acum, după atâţia ani, îi copie întocmai pe naziştii germani, înfrânţi de buneii şi străbunii noştri. Şi iarăşi poporul nostru s-a ridicat în apărarea Patriei şi libertăţii, democraţiei şi securităţii pe întregul continent european. În luptele împotriva cotropitorilor şi-a pierdut viaţa tânărul Alexei Arsenii de la Marşinţi. În ziua aceasta a Comemorării şi Reconcilierii au fost depuse flori şi la proaspătul lui mormânt la cimitirul din sat. Conducerea Comunităţii Noua Suliţă, de asemenea,  a cinstit memoria vitejilor apărători ai Ucrainei Dumitru Goncearuc din Noua Suliţă şi Dmytro Gamaniuk din Doljoc.

Locuitorii din Marşinţi se străduiesc să-şi ducă aportul la obţinerea victoriei împotriva ocupanţilor. Întreprinzătorul din Marşinţi, Ion Chiţac, a procurat pentru necesităţile Forţelor Armate ale Ucrainei un microbuz pentru marfă. Alţi consăteni l-au ajutat ca microbuzul să fie reparat şi completat cu cele trebuincioase.

Iar marşinţenii Reghina şi Dumitru Agratini, care de mai mult timp se află la Paris,  împreună cu prietenii lor francezi, au colectat şi au expediat la baştină ajutor umanitar pentru militarii ucraineni de pe front şi pentru refugiaţii, găzduiţi de Comunitatea Noua Suliţă.

Un popor unit nu poate fi învins.

9 05 2022 F 8

9 05 2022 F 3

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий