Președintele rus, Vladimir Putin, a demonstrat „o ușoară sclipire de disperare” în discursul său de luni de Ziua Victoriei

9 05 2022 F 9

Despre aceasta a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, scrie „Evropeiska pravda” cu referire la CNN.

Potrivit lui Putin, unul dintre motivele invaziei ruse în Ucraina a fost că „NATO a înconjurat Rusia”. Wallace a respins afirmațiile lui Putin. „Granița terestră a Rusiei cu NATO constituie doar 6 la sută. Aceasta nu este o încercuire, dacă numai 6 la sută din granița voastră terestră este cu țările NATO», a spus ministrul.

„Cât despre bazele NATO din Ucraina, sunt sigur că ambasadorul ucrainean vă va spune că nu au existat baze NATO în Ucraina. Cred că el crede ceea ce vrea să creadă – aceasta este o ușoară licărire de disperare», a spus Wallace despre Putin.

Ministrul a reafirmat sprijinul ferm al Londrei pentru Kiev în război.

„Guvernul britanic – întreg Regatul Unit – este solidar cu Ucraina, sprijinindu-i apărarea eroică a suveranității, integrității teritoriale și a dreptului simplu la un viitor pașnic și prosper”, a spus el. Wallace a mai menţionat că Putin și anturajul său ar trebui să împărtășească  soarta naziștilor, care au fost învinși și aduși în fața Tribunalului de la Nürnberg.

Vă amintim că Marea Britanie va oferi Ucrainei ajutor militar pentru încă 1,3 miliarde de lire sterline. Noul pachet aproape dublează ajutorul anunțat anterior de Regatul Unit pentru Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий