Unui locuitor al orașului Novodnistrovsk i s-a acordat post-mortem titlul de Erou al Ucrainei

26 2 F 4
Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, i-a acordat post-mortem titlul de Erou al Ucrainei lui Ruslan Prus, militar din regiunea Cernăuți, cu înmânarea ordinului „Steaua de Aur”.
Acest lucru este menționat în Decretul 118 de pe site-ul web al Oficiului Președintelui, relatează C4. Se precizează că locotenentul superior Ruslan Prus a primit titlul de Erou pentru curaj personal și eroism, manifestate în apărarea suveranității statului și a integrității teritoriale a Ucrainei, pentru serviciul dezinteresat față de poporul ucrainean.
Petiția de acordare a titlului a fost inițiată anterior de soția Eroului, Tatiana Pogrebniak-Prus.
Se știe că Ruslan Prus s-a născut în regiunea Hmelnițki în 1982. El a participat la Operațiunea antiteroristă. În 2022 s-a întors de peste hotare în Ucraina pentru a apăra pământul natal. Ruslan Prus a murit la 23 mai 2022 la periferia orașului Bahmut, după ce a primit răni care i-au pus viața în pericol în timp ce își salva camaradul de arme.
Eroul a fost înmormântat la 25 mai în Novodnistrovsk, unde locuia cu familia sa. Îi supraviețuiesc soția, fiica, părinții și sora sa.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий