Rudele prizonierilor de război și ale persoanelor dispărute au organizat acțiunea pașnică „Captivitatea ucide”

26 2 F 3
În Piața Centrală din Cernăuți peste 60 de persoane s-au alăturat unui miting de susținere a prizonierilor de război și a ucrainenilor dispăruți la război. Unii dintre ei sunt dispăruți de aproape doi ani. Cei mai mulți dintre participanți sunt rude și prieteni ai militarilor. Prin această acțiune ei au atras atenția opiniei publice asupra căutării soldaților dispăruți fără veste, comunică Audiovizualul public.
Marina, o participantă la acțiune, a declarat că a venit la această acțiune pentru că soțul ei și camarazii săi de arme au dispărut în raionul Bahmut în timp ce executau o misiune de luptă în februarie 2023. Soțul Marinei a plecat pe front la începutul invaziei la scară largă. „Îl căutăm de un an de zile, dar nu reușim să aflăm nimic. Vreau ca toată lumea să ne audă și să ne ajute să-i găsim”, spune ea.
Cu același gând a venit la miting o altă cernăuțeană, Iulia. Fratele ei a apărat Uzina „Azovstal” din Mariupol și după aceea nu s-a mai știut nimic despre el. „Sunt aici pentru el. Îmi amintesc fiecare minut, nu uit. Vreau ca el să simtă sprijinul nostru. Știu că deja îl simte, dar vreau și mai mult. Vreau să fiu ascultată și să fac ceva pentru cei care ne-au apărat”, a afirmat Iulia.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий