Ursula von der Leyen: „UE este impresionată de reformele implementate de Ucraina în timpul războiului”

4 11 F 2

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Ucraina a făcut progrese semnificative în implementarea reformelor necesare pentru aderarea la UE. Acest lucru va fi confirmat oficial într-un raport care va fi prezentat săptămâna viitoare. Potrivit UNIAN, șefa Comisiei Europene a declarat acest lucru în cadrul unei conferințe de presă comune cu Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, la Kiev. Președintele Comisiei Europene a subliniat că drumul Ucrainei către UE este cel mai important subiect. „Trebuie să spun că ați făcut progrese semnificative. Este impresionant de văzut. Vom fi martori la acest lucru săptămâna viitoare, când Comisia Europeană va prezenta raportul său privind extinderea”, a declarat von der Leyen. Potrivit ei, UE este impresionată de reformele implementate de Ucraina în timpul războiului.  „Nu trebuie să uităm niciodată că duceți un război pentru existență și, în același timp, vă reformați profund țara», a accentuat înaltul demnitar comunitar.  Ursula von der Leyen a subliniat că Ucraina a atins mulți indici înalţi în ceea ce privește reformarea sistemului judiciar, reducerea controlului oligarhic, combaterea spălării de bani și multe alte domenii.

„Acesta este rezultatul unei munci grele. Știu că sunteți în curs de a finaliza reformele restante. Dacă acest lucru se va întâmpla, sunt convinsă că Ucraina își va putea realiza obiectivul ambițios de a trece la următoarea etapă a procesului de aderare”, a declarat von der Leyen.

La rândul său, Președintele Volodymyr Zelenski a declarat că Ucraina așteaptă o decizie politică pentru a începe negocierile de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий