În viitorul apropiat este planificată extinderea conexiunilor feroviare între regiunea Cernăuți și alte regiuni ale Ucrainei și țările vecine

4 11 F 1

În special, se planifică lansarea trenului Cernăuți-Zaporijjia și o nouă conexiune feroviară către București. Ruslan Zaparaniuk, șeful Administrației Militare Regionale Cernăuţi, a declarat că a avut discuții cu reprezentanții Ukrzaliznyţia (Căile Ferate Ucrainene) pe această temă. „În timpul întâlnirii am discutat despre posibilitatea introducerii unor noi conexiuni feroviare, a declarat Zaparaniuk. Există deja acorduri preliminare cu privire la lansarea unui tren de pasageri de la Cernăuți la Zaporijjia (prin Dnipro) la anul viitor. De asemenea, luăm în considerare potențiale oportunități de conexare a Cernăuțiului cu Ujgorod și tindem să ajungem la acordurile necesare cu Căile Ferate Române pentru a inaugura circulaţia pe ruta Cernăuți — Suceava — București.

Începând cu 15 noiembrie, conexiunea feroviară de la Cernăuți la stația Rava-Ruska cu transfer la Varșovia va fi operată în regim de testare. Acesta este rezultatul muncii comune a Companiei Ukrzaliznyţia, Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi și a guvernului. În câteva luni, experții vor studia traficul de pasageri, iar dacă va exista o cerere suficientă, serviciul va deveni permanent.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий