Va deveni Moldova următoarea țintă a Rusiei — opinia lui Bratciuk

28 4 Ф 2

Rusia duce acum în mod deschis un război hibrid împotriva Moldovei. În acest scop Kremlinul folosește toate mijloacele disponibile de influență și interferență pentru a-și impune voința.

Acest lucru a fost declarat de purtătorul de cuvânt al Armatei Voluntare Ucrainene „Sud”, Serghii Bratciuk, la Canal 24. El a precizat că Moscova, printre altele, a încercat să organizeze o lovitură de stat, a antrenat „protestatari” antiguvernamentali, a inundat țara cu dezinformare și a sponsorizat partidele de opoziție pro-ruse. „Din câte știu eu astăzi, guvernul și Președintele Republicii Moldova dețin controlul deplin al situației. În ciuda faptului că rușii încearcă să ia anumite măsuri pentru a o destabiliza”, a declarat Bratciuk. Potrivit lui, riscurile sunt așteptate și guvernul moldovean le vede.

„Sper că înalții oficiali ai țării au consultanți adecvați, fermi, care vor oferi asistență metodologică și practică în caz de necesitate. Aceasta este, desigur, o chestiune internă a Republicii Moldova, dar le dorim prietenilor noștri succes în această sarcină dificilă și revenirea tuturor teritoriilor aflate sub ocupație rusă, inclusiv a Transnistriei nerecunoscute, la Republica Moldova”, a rezumat purtătorul de cuvânt al Armatei Voluntare Ucrainene „Sud”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий